Yuna, Ella dan Faizal Tahir bakal meriahkan Perhimpunan Janji Ditepati

SITI JULIANA MOHD JOHAR
31 Ogos 2012
Yuna, Ella dan Faizal Tahir bakal meriahkan Perhimpunan Janji Ditepati
Faizal Tahir - Ella -Yuna

PERHIMPUNAN Janji Ditepati sempena Sambutan Hari Kemerdekaan ke-55, di Stadium Nasional Bukit Jalil, hari ini akan membariskan ramai penghibur popular terdiri dari pelbagai kaum dalam industri hiburan tanah air.

Antara yang terlibat dalam program itu ialah Yuna, Hafiz AF7, Stacy, Faizal Tahir, Nash Lefthanded, Suki, Daniel Lee, Syeruthi serta tidak ketinggalan ratu rok yang terkenal dengan lagu ‘Standing in the eyes of the World’, Ella.

Acara persembahan pentas ini telah diberi kepercayaan dan dipertanggungjawabkan kepada Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) untuk menguruskannya bermula sejak Julai lalu.

Terdahulu pada 13 Julai, pelancaran Sambutan Hari Kemerdekaan ke-55 telah dilaksanakan Ketua Pengarah JKKN, Datuk Norliza Rofli.  Beliau berkata, konsep yang diperkenalkan mengangkat tema keceriaan selain menyaksikan pembabitan generasi muda.

“Saya melihat persembahan juga satu kaedah menggerakkan kebudayaan.  Budaya bukan hanya perlu ditekankan atau bermula di sekolah, tetapi ia juga berupaya disemarakkan dengan acara seperti ini.

“Saya mewakili JKKN dan seluruh yang terlibat dalam himpunan ini, mengharapkan acara yang dihidangkan bukan saja menghiburkan, menyerlahkan kebudayaan dan semestinya paling penting dapat memupuk semangat perpaduan seperti disarankan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang membawa dasar 1Malaysia,” katanya.

Antara acara yang dijangka menarik perhatian umum ialah acara cabutan bertuah yang menawarkan hadiah utama, sebuah Proton Preve dan empat motosikal Modenass tajaan Proton, dua tiket penerbangan pergi-balikKuala Lumpur – London dan Kuala Lumpur – Sydney tajaan Sistem Penerbangan Malaysia (Mas), 50 tablet tajaan Huawei Technologies dan 10 basikal Fixie.

Akhbar: 
Sinar Harian
Publish date: 
Friday, August 31, 2012