Arkib - Jul 2012

Tarikh

July 31st

Tambah koleksi lagu raya

DENDANG Perantau, Suasana Hari Raya, Menjelang Hari Raya dan Satu Hari Di Hari Raya antara pilihan lagu hari raya malar segar yang begitu sinonim dengan sambutan Aidilfitri.

 

Tahun silih berganti, memasuki era 90-an kelahiran lagu seperti Aidilfitri Di Alaf Baru, Sesuci Lebaran dan Nazam Lebaran pula memancing pendengar.

 

Bagaimanapun, penguasaan lagu raya malar segar masih mendominasi corong radio setiap kali menjelang Aidilfitri sehingga kini.

 

Undefined

July 27th

JKKN anjur pertandingan Cipta Lagu Raya

KUALA LUMPUR - Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) dengan kerjasama radio Klasik Nasional akan menganjurkan pertandingan Cipta Lagu Raya bagi menambah bilangan lagu-lagu raya berkualiti sebagai khazanah negara untuk generasi muda Malaysia.

Menurut JKKN, tarikh tutup pertandingan yang menawarkan wang tunai RM10,000 sebagai hadiah utama itu adalah pada 31 Julai dan ia terbuka kepada warganegara Malaysia.

Undefined

July 24th

Kegiatan rohani JKKN

NORLIZA Rofli (tiga dari kiri) bersama sebahagian mereka yang terlibat dengan acara Festival Ramadan di Kuala Lumpur baru-baru ini.

BERTERASKAN tema tangan yang memberi lebih baik dari yang menerima, Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) menganjurkan aktiviti seni budaya yang berasaskan tradisi bagi menyambut bulan Ramadan.

 

Undefined

July 20th

July 19th

Jalur Gemilang berkibar serentak di seluruh negara

Ribuan rakyat bersama pemimpin sertai pelancaran Kibar Jalur Gemilang dengan semangat patriotik

PERASMIAN: Najib melekatkan pelekat dengan tema ‘Hari Kebangsaan 55 Tahun Merdeka: Janji Ditepati’ pada sebuah teksi selepas merasmikan Majlis Pelancaran Kibar Jalur Gemilang sempena sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia ke-55 tahun di Liltle India, Brickfields di Kuala Lumpur, kelmarin. Turut kelihtan Dr Rais Yatim (dua kanan). — Gambar Bernama

Undefined

Pages