Arkib - Jul 2011

Tarikh

July 28th

Najib Dan Menteri Naik Erl Hadiri Program Di KL

PUTRAJAYA, 27 Julai -- Datuk Seri Najib Tun Razak dan jemaah menteri Rabu menaiki kereta api laju Express Rail Link (ERL) dari Putrajaya ke stesen KL Sentral untuk melancarkan kempen Kibar Jalur Gemilang.

 

Beliau dan rombongan yang sebelum itu dibawa dengan bas dari Pejabat Perdana Menteri ke Stesen Putrajaya Sentral pada 2.10 petang disambut oleh 1,000 orang yang menunggu sejak 11 pagi.

 

Undefined

July 27th

Dendang ghazal dialek Kelantan

KOTA BHARU 27 Julai – Dari dahulu sehingga ke hari ini, kehidupan manusia tidak dapat lari daripada alunan muzik yang berfungsi sebagai penghibur hati dan pencetus semangat asalkan ia tidak melampaui batas.

 

Meskipun dunia sekarang dilambakkan dengan ribuan jalur irama seperti hip hop kepada heavy metal yang membingitkan telinga, memilih jenis muzik yang tidak keterlaluan sebagai halwa telinga bukanlah satu perkara sukar.

 

Undefined

July 25th

50,000 Durian Jadi Santapan Penggemar Raja Buah Pada Pesta Durian Perak

TAIPING, 23 Julai -- Pesta Durian Perak 2011 - pesta makan durian di samping buah-buahan tempatan lain - yang berlansung di Dataran Long Jaafar di Bukt Gantang di sini mendapat sambutan yang sangat meriah daripada hampir 5,000 penggemar 'Raja Buah' itu hari ini.

 

Pengerusi Jawatankuasa Kesenian, Kebudayaan, Belia dan Sukan Negeri, Datuk Zainol Padzli Paharuddin berkata sehingga tengah hari tadi sebanyak 12,000 biji durian telah disediakan kepada penggemar durian yang turut datang dari luar negeri Perak.

 

Undefined

Pages