Arkib - Mar 2011

Tarikh

March 29th

Guru Bahasa Melayu menang cipta pantun 1Malaysia

MUSTAMI bersama hadiah dimenangi pertandingan Cipta Pantun 1Malaysia di Rex Box Pavillion, semalam.

 

KUALA LUMPUR: Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa tahu, paling tepat menghuraikan kejayaan guru bahasa Melayu, Mustami Abdul, 48, dari Kuala Kelawang yang muncul johan Pertandingan Cipta Pantun 1Malaysia 2010 dan melayakkannya membawa pulang wang tunai RM3,000.

Undefined

March 22nd

Citra budaya jalinan antara kaum

Persembahan Tarian Piring 1,000 sempena program Citra Budaya Adat Perpatih Negeri Sembilan di Seremban, baru-baru ini berjaya mencatatkan rekod dalam Malaysia Book of Records sebagai peserta paling ramai bagi acara tarian.

SEREMBAN 21 Mac - Gagasan 1Malaysia menerusi seni budaya terus diperkukuhkan dalam persembahan Tarian Piring 1,000 di padang Majlis Perbandaran Seremban, di sini baru-baru ini.

 

Undefined

March 20th

March 18th

Nilai semula penggunaan bahasa Melayu di sektor awam, swasta

Muhyiddin Yassin, Dr. Rais Yatim, Datuk Maglin Dcruz (kiri), Joseph Salang Gandum dan Kamaruddin Siaraf memegang bola kaca semasa merasmikan Pembudayaan Bahasa di Kompleks Kraf, Kuala Lumpur, semalam.

 

KUALA LUMPUR 17 Mac - Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, satu kaedah perlu dirangka bagi menilai tahap pencapaian dalam penggunaan bahasa Melayu di kalangan sektor awam dan swasta untuk satu jangka masa yang telah ditetapkan.

Undefined

Pages