Archive - 2011

December 22nd

December 20th

Tarian joget pemangkin gagasan 1Malaysia - Mohd. Ali

Tarian joget boleh dijadikan pemangkin kepada Gagasan 1Malaysia dalam memupuk perpaduan dalam kalangan rakyat berbilang kaum di negara ini.

 

Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, joget mampu merealisasikan objektif tersebut dalam mengeratkan hubungan antara kaum hanya melalui tarian.

 

Menurutnya, joget kini ditarikan oleh semua kaum tanpa mengira usia kerana ia bukan sahaja dapat merapatkan hubungan sebaliknya keakraban dapat dipupuk.

 

Undefined

December 18th

Joget 1Malaysia ke pentas dunia

 

(Tarian Joget 1Malaysia dipersembahkan oleh 500 peserta pelbagai kaum berjaya memukau penonton termasuk pelancong dari luar negara di Dataran Dewan Tun Ali di Melaka, kelmarin.)

Kementerian Pelancongan akan memperkenalkan Joget 1Malaysia ke peringkat antarabangsa kerana ia berpotensi menjadi produk pelancongan yang diminati ramai.

 

Undefined

December 17th

December 16th

Joget 1Malaysia di Melaka

(Pesta Joget 1Malaysia yang berlangsung di Dataran Dewan Tun Ali, Bukit Katil, Melaka hari ini.)

Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan (KPKK) bersama Kementerian Pelancongan dengan kerjasama Kerajaan Negeri Melaka telah mengambil inisiatif menganjurkan Pesta Joget 1Malaysia 2011 (PJ1M) di Dataran Dewan Tun Ali, Bukit Katil, Melaka hari ini.

Undefined

Pages